A bio kakaó amellett, hogy elvarázsol íz-és illatélményével több szempontból is pozitív hatást gyakorol szervezetünkre. A kakaóbab extrém magas vitamin és ásványi anyag tartalmú szuperélelmiszer. A kakaó elsőszámú magné..
A bio kakaó amellett, hogy elvarázsol íz-és illatélményével több szempontból is pozitív hatást gyakorol szervezetünkre.
A kakaóbab extrém magas vitamin és ásványi anyag tartalmú szuperélelmiszer.
A kakaó elsőszámú magnézium forrás, melynek jótékony hatását számos tudományos kutatás alátámasztja.
Nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat. A kakaóbabból készített csokoládé fogyasztása serkenti az endorfin kiválasztását, így javítja a közérzetet.
Szív és érrendszeri problémák és magas vérnyomás vagy megelőzésében is ajánlható. Az aztékok és maják fizetőeszközként is használták.
Ásványi anyag tartalma
magnézium, kálium, cink, vas, foszfor, réz
Vitaminok
A, B1, B2, B6, B12, D, E
Jótékony hatással van: gyomorproblémák, fáradtság, köhögés, szív-és érrendszeri problémák
Felhasználási javaslat
kiváló sütemények, desszertek, reggelik ízesítéséhez, kakaó-, forró csokoládé készítéséhez. Tökéletes ízharmónia érhető el mézzel, vaníliával, fahéjjal, gyümölccsel, pikáns paprikával fűszerezve.
A kakaóbab töretet adhatjuk a reggeli zabkásához, de használhatjuk süteményekhez, palacsintához, kekszekhez, gofrihoz, turmixokhoz.
Tápanyagtartalom (100g-ban) | |
Kalória (kJ / kcal) | 1198 kJ/ 286 kcal |
Fehérje (g / 100g) | 24,81 g |
Szénhidrát/Cukor (g / 100g) | 19,56 g/ 0 g |
Zsír/Telített zsír (g / 100g) | 12 g/ 7,07 g |
Rost (g / 100g) | 28,8 g |
Nátrium (mg / 100g) | 32 mg |