A Jázmin rizs egy hosszúszemű rizsfajta, nevét a jellegzetes illatáról kapta. Aromáját 1-1,5 évig megőrzi. Az aratást követően három hónapig magas nedvességtartalommal bír, így főzés után a rizs jobban ragad. Ízletes ..
A Jázmin rizs egy hosszúszemű rizsfajta, nevét a jellegzetes illatáról kapta. Aromáját 1-1,5 évig megőrzi. Az aratást követően három hónapig magas nedvességtartalommal bír, így főzés után a rizs jobban ragad.
Ízletes vitaminforrás. Tartalmaz B1, B2, B4, B6? B9 vitamint, E és K vitaminokat, valamint található benne vas, kálcium, magnézium, cink, szelén, foszfor, mangán, nátrium, jód
Vas tartalma segít a vérképződésben, szeléntartalma pedig immunerősítő hatású.
Tápanyagtartalom (100g-ban) | |
Kalória (kJ / kcal) | 1545 kJ / 369 kcal |
Fehérje (g / 100g) | 7,8 g |
Szénhidrát/Cukor (g / 100g) | 74 g/ 1 g |
Zsír/Telített zsír (g / 100g) | 2,2 g/ 0,7 g |
Rost (g / 100g) | 2,2 g |
Nátrium (mg / 100g) | 10 mg |