A kendermag a természet talán egyik legtökéletesebb terméke. A kendermag (angolul: hemp seed) ősidők óta ismert, és nagyrabecsült gyógynövény. Segít megelőzni néhány igen súlyos betegséget, beállíthatjuk vele ideális tes..
A kendermag a természet talán egyik legtökéletesebb terméke.
A kendermag (angolul: hemp seed) ősidők óta ismert, és nagyrabecsült gyógynövény. Segít megelőzni néhány igen súlyos betegséget, beállíthatjuk vele ideális testsúlyunkat, segítségével megőrizhetjük egészségünket.
Amit biztosan tudunk róla, hogy csökkenti a vérnyomást, támogatja fogyókúránk sikerét azáltal, hogy kitakarítja a felesleges zsírt a szervezetünkből, erősíti az immunrendszert, fokozza az agyműködést, növelve ezzel szellemi teljesítőképességünket.
A kendermag 20-25% fehérjét, 20-30% szénhidrátot és 35% élelmi rostot tartalmaz.
Az egyik legnagyobb mennyiségben tartalmaz olyan esszenciális amino- és zsírsavakat (Omega-3 és Omega-6), melyeket testünk nem képes előállítani.
Emellett sokféle ásványi anyag megtalálható benne, így a kálium, a kalcium, a magnézium, a foszfor, a kén, a vas és a cink.
A hántolt magvakat pörkölve, nyersen vagy sütve fogyaszthatjuk.Hozzáadható reggeli műzlihez, salátákhoz, használhatjuk krémek összetevőjeként vagy péksüteményekhez.
Kendermagos receptek: http://gittarawfood.blogspot.co.at/2010/07/kendermagos-receptek.html
Tápanyagtartalom (100g-ban) | |
Kalória (kJ / kcal) | 2627 kJ/635 kcal |
Fehérje (g / 100g) | 29,29 g |
Szénhidrát/Cukor (g / 100g) | 2,79 g/1,94 g |
Zsír/Telített zsír (g / 100g) | 55,36 g/4,8 g |
Rost (g / 100g) | 4,13 g |
Nátrium (mg / 100g) | 0,03 mg |