TERMÉKLEÍRÁS Felhasználási javaslat: Egy kevés vajat tegyél vagy olajat önts egy magas falú lábasba, fedd le az edényt alufóliával, a széleket, hajtsd vissza jó stabilan. Addig kell várnod, amíg a pattogás lassul, azaz,..
TERMÉKLEÍRÁS
Felhasználási javaslat:
Egy kevés vajat tegyél vagy olajat önts egy magas falú lábasba, fedd le az edényt alufóliával, a széleket, hajtsd vissza jó stabilan. Addig kell várnod, amíg a pattogás lassul, azaz, amíg eltelik 2 másodperc egy-egy durranás között. Ezután kapcsold le a hőt teljesen és vedd le a lábast a tűzhelyről. A kiáramló gőz még forró, ezért az arcodtól távol tartva emeld fel fóliát. A még forró gőz miatt, a megmaradt magok továbbra is kipattoghatnak. Ízesítsd kedved szerint, legyen az akár édes vagy sós íz.
A kukoricában lévő vízmolekulák a hő hatására kitágulnak, a gőzös túlnyomás szétfeszíti a kukorica héját, és az hanghatás kíséretében szétpattan.
Tápanyagtartalom (100g-ban) | |
Kalória (kJ / kcal) | 1515/ 363 |
Szénhidrát/Cukor (g / 100g) | 67 g / 5,4 g |
Zsír/Telített zsír (g / 100g) | 4,7 g / 0,8 g |
Rost (g / 100g) | 7,3 g |
Nátrium (mg / 100g) | 35 mg |