Minőségét megőrzi: 2023.12.31 Származási hely: Németország A kapor a magyar konyha megkerülhetetlen fűszere, amely főleg a nyári, szezonális fogásokban jut érvényre, de sokféle ételünkbe használjuk. Lehetetlen..
Minőségét megőrzi: 2023.12.31
Származási hely: Németország
A kapor a magyar konyha megkerülhetetlen fűszere, amely főleg a nyári, szezonális fogásokban jut érvényre, de sokféle ételünkbe használjuk.
Lehetetlen az üvegben a napra kitett, tornácon érlelt kovászos uborkát kapor nélkül elképzelni.
A kovászos uborka összetevője, mint ahogy a tökfőzelék is elképzelhetetlen nélküle. Kiválóan harmonizál még a burgonyával, gombával, tojásos ételekkel. Készíthetünk vele egyszerű fűszervajat sültekhez, és a kaporral kiötlött mártások ideálisan simulnak a legtöbb fajta halhoz, fehér húsokhoz, húsgombócokhoz is. A legütősebb párost azonban a túróval alkotja, akár édesen, akár sósan.
A kapor illóolaja kis mértékben serkenti a szervezetet, nagyobb mennyiség esetén viszont altató hatással bír, sőt a csecsemők számára ideális szélhajtó, mivel kíméletesen szünteti meg a puffadást.
A kaporban lévő illóolajak megakadályozzák a baktériumok elszaporodását, de alkalmas a sebek fertőtlenítésére, erős antioxidáns hatásának köszönhetően védi a szervezetet, csökkenti a bélben történő gázképződést, enyhíti a hányingert, segíti az emésztést, jótékony hatással van a rossz leheletre, megoldást kínál a csuklásra, finoman vízhajtó és húgyúti fertőzések esetén is enyhít a tüneteken.
A Kis-Ázsiából származó szagos kerti növény különösebb gondozás nélkül termi meg a fűszerező részeit.
*ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék.
HU-ÖKO-01 Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.