Származási hely: Németország Felhasználása a mediterrán konyhában jellemző, de már a világon mindenhol használatos. Mártások, vadhúsok, pácok, szárnyas sültek, zsíros húsételek, gomba- és halételek fűszerezésére, valamint k..
Származási hely: Németország
Felhasználása a mediterrán konyhában jellemző, de már a világon mindenhol használatos. Mártások, vadhúsok, pácok, szárnyas sültek, zsíros húsételek, gomba- és halételek fűszerezésére, valamint különleges növényi ecetek készítésére, tehát a színes felhasználási terület miatt alapfűszer minden háztartásban.
Jól zárható edényben, száraz helyen kell tárolni. Mint minden áthatóan aromás fűszert, ezt is csak óvatosan szabad adagolni.
Gyógyhatásáról is ismert:
Emésztési zavarok enyhítésére és fürdővizek illatosítására is használják. A népgyógyászatban izom- és ízületi fájdalmak és enyhe perifériás keringési zavarok enyhítésére alkalmazzák.
A rozmaring az egyik legrégebbi füstölő.