A durumbúza fehérjében gazdag, teljesértékű élelmiszer, gazdag továbbá B1, B2, B5, B6 vitaminokban és folsavban. Továbbá zsírmentes, koleszterin mentes, kiváló A vitamin-, rost -és kálium forrás. Felhasználása: Felhasznál..
A durumbúza fehérjében gazdag, teljesértékű élelmiszer, gazdag továbbá B1, B2, B5, B6 vitaminokban és folsavban. Továbbá zsírmentes, koleszterin mentes, kiváló A vitamin-, rost -és kálium forrás.
Felhasználása:
Felhasználása nagyon sokoldalú: elkészíthetű köretként vagy egytálételnek, húsokkal, zöldséges raguval vagy hallal is. Kellemesen fűszerezhető kurkumával, korianderrel, gyömbérrel, fahéjjal. Édesség is készíthető belőle, tejjel, mézzel és aszalt gyümölcsökkel nagyon finom!
A kuszkuszból salátát is készíthetünk (Taboulé).
Elkészítési javaslat:
Melegítsünk fel 250 ml vizet, adjunk hozzá 250 g kuszkuszt, 1/2 teáskanál sót és 1 teáskanál olívaolajat egy tálba, és keverjük össze. Hagyjuk kb. 5 percig duzzadni, fűszerezzük fűszernövényekkel, tálaljuk melegen vagy hidegen köretként vagy salátaalapanyagként.
Tápanyagtartalom (100g-ban) | |
Kalória (kJ / kcal) | 1439kJ / 344kcal |
Fehérje (g / 100g) | 12g |
Szénhidrát/Cukor (g / 100g) | 65g / 3,5g |
Zsír/Telített zsír (g / 100g) | 2,1g / 0,4g |
Rost (g / 100g) | 8,5g |