Nevéből adódóan az útifű maghéjából származik, a rostok gazdag forrása. A bélben az oldható rostok elnyelik a vizet, lelassítják az emésztést és a különböző tápanyagok felszívódását. Kimutatták, hogy az útifűmagh..
Nevéből adódóan az útifű maghéjából származik, a rostok gazdag forrása.
A bélben az oldható rostok elnyelik a vizet, lelassítják az emésztést és a különböző tápanyagok felszívódását.
Kimutatták, hogy az útifűmaghéj hozzáadása az étrendhez az étkezés után szabályozza a vércukorszint kilengéseit, csökkentve a felszívódó szénhidrát mennyiségét.
Segít az étel emésztését lassítani a gyomorban, és az étkezés után fokozza a teltségérzetet.
Napi 1-2 teáskanál útifűmaghéj hozzáadásával gyorsan és hatékonyan orvosolhatod rosthiányod.
Tápanyagtartalom (100g-ban) | |
Kalória (kJ / kcal) | 798 kJ / 190 kcal |
Fehérje (g / 100g) | 1,9 g |
Szénhidrát/Cukor (g / 100g) | 1,7 g/ <0,2 g |
Zsír/Telített zsír (g / 100g) | 0,6 g/ 0,1 g |
Rost (g / 100g) | 85 g |
Nátrium (mg / 100g) | 0.06 g |