A lenmagot magas rosttartalma és magas esszenciális zsírsav tartalma miatt érdemes fogyasztani. Serkenti az agyműködést, bélmegbetegedések és székrekedés esetén emésztés szabályozására is használható. Szív-és érrendszer..
A lenmagot magas rosttartalma és magas esszenciális zsírsav tartalma miatt érdemes fogyasztani.
Serkenti az agyműködést, bélmegbetegedések és székrekedés esetén emésztés szabályozására is használható.
Szív-és érrendszeri betegségben szenvedőknek vérnyomáscsökkentő hatása miatt is javasolt. A legtöbb eszenciális zsírsavat tartalmazza, amire a szervezetnek szüksége lehet.
Ásványi anyagok: kálium, foszfor, magnézium, kalcium, kén, vas, cink, nátrium, klór, mangán, szilícium, réz, fluor, alumínium, nikkel, kobalt, jód, króm.
Vitamin: A, B, C, D, E
Jótékony hatással van: agyműködést serkentő, szív-és érrendszeri betegségek, magas vérnyomás, bélmegbetegedések, székrekedés, emésztés
Felhasználása: önmagában, mézzel, joghurthoz, kefírhez, süteményekbe, tejbe, gyümölcslébe
Tápanyagtartalom (100g-ban) | |
Kalória (kJ / kcal) | 1972 kJ/ 471 kcal |
Fehérje (g / 100g) | 28,8 g |
Szénhidrát/Cukor (g / 100g) | 5,9 g/ 0,1 g |
Zsír/Telített zsír (g / 100g) | 30,9 g/ 3 g |
Rost (g / 100g) | 32,2 g |
Nátrium (mg / 100g) | 6 mg |