A szezámmag kiváló kálciumforrás. Erősíti a májat és a vesét. Erős antioxidáns-, gomba- és vírusölő hatású. Fogyasztása által megelőzhető a csontritkulás, szabályozza az emésztést, csökkenti a magas koleszterin szintet, és ..
A szezámmag kiváló kálciumforrás. Erősíti a májat és a vesét. Erős antioxidáns-, gomba- és vírusölő hatású.
Fogyasztása által megelőzhető a csontritkulás, szabályozza az emésztést, csökkenti a magas koleszterin szintet, és enyhíti a változó korral járó kellemetlenségeket, valamint a migrénes panaszokat is.
Ásványi anyagok: kálcium, vas, mangán, réz, foszfor, magnézium, kálium
Vitamin: A, B1, B2, B3, E
Jótékony hatással van: máj, vese, vírusölő, koleszterin csökkentő hatású
Felhasználása: pirítva, kenyérbe, pogácsára, panírhoz, salátákhoz
Tápanyagtartalom (100g-ban) | |
Kalória (kJ / kcal) | 2393 kJ/ 572 kcal |
Fehérje (g / 100g) | 20,9 g |
Szénhidrát/Cukor (g / 100g) | 10,2 g/0,2 g |
Zsír/Telített zsír (g / 100g) | 50,7 g/ 7,9 g |
Rost (g / 100g) | 12,0 g |
Nátrium (mg / 100g) | 45 mg |