Vérkoleszterin-csökkentő hatású, javítja a vérkeringést és az emésztést. A vörös rizst 800 éve fogyasztják a különböző betegségek kezelése céljából. Tesztek szerint fél év fogyasztás után akár 20%-os koleszterinszint csökkenést..
Vérkoleszterin-csökkentő hatású, javítja a vérkeringést és az emésztést. A vörös rizst 800 éve fogyasztják a különböző betegségek kezelése céljából. Tesztek szerint fél év fogyasztás után akár 20%-os koleszterinszint csökkenést érhetünk el.
A vörös rizs egyik alkotóeleme, a monakolin K gyakorlatilag természetes, növényi változata az egyik legnagyobb forgalmú koleszterincsökkentő sztatin gyógyszernek.
Felhasználása:
Nagyon finom jázmin rizzsel vagy barnarizzsel kombinálva, salátákba, húsok mellé köretnek.
Főzési idő: 35-40 perc
Tápanyagtartalom (100g-ban) | |
Kalória (kJ / kcal) | 1463 kJ/ 349 kcal |
Fehérje (g / 100g) | 7,2 g |
Szénhidrát/Cukor (g / 100g) | 74,1 g/ 1,7 g |
Zsír/Telített zsír (g / 100g) | 2,2 g/ 0,3 g |
Rost (g / 100g) | 3 g |
Nátrium (mg / 100g) | 0,4 mg |