A pinto bab magas fehérje illetve tápanyagtartalmú, e mellett jó magnézium, vas, réz, kálium és élelmi rost forrás. Segít a koleszterinszint csökkentésében, a vércukor szintentartásában és az emésztési folyamatokra is jó ha..
A pinto bab magas fehérje illetve tápanyagtartalmú, e mellett jó magnézium, vas, réz, kálium és élelmi rost forrás.
Segít a koleszterinszint csökkentésében, a vércukor szintentartásában és az emésztési folyamatokra is jó hatással van.
Ásványi anyagok: magnézium, mangán, foszfor, vas, réz, kálium
Vitamin: A, B1, B2, B3, B6, C, E
Jótékony hatással van: koleszterinszint csökkentése, vércukor szintentartása, emésztés
Felhasználása: Köretekhez, salátákhoz, levesek, főzelékek elkészítéséhez ajánljuk.
Áztatási idő: kb 12 óra. Főzési idő: 50-60 perc.
Tápanyagtartalom (100g-ban) | |
Kalória (kJ / kcal) | 1274 kJ/303 kcal |
Fehérje (g / 100g) | 18,4 g |
Szénhidrát/Cukor (g / 100g) | 41,8 g/3,3 g |
Zsír/Telített zsír (g / 100g) | 2,1 g/ 0,3 g |
Rost (g / 100g) | 21,5 g |
Nátrium (mg / 100g) | 10 mg |