A bio amaránt mag kitűnő vas, kálcium, magnézium és cink valamint egyéb mikroelem forrás. Nemcsak a gabonákat, de valamennyi fontos növényi táplálékunkat figyelembe véve az amaránt vastartalma kiemelkedő mind mennyiségét, mind bio..
A bio amaránt mag kitűnő vas, kálcium, magnézium és cink valamint egyéb mikroelem forrás. Nemcsak a gabonákat, de valamennyi fontos növényi táplálékunkat figyelembe véve az amaránt vastartalma kiemelkedő mind mennyiségét, mind biológiai hasznosulását tekintve.
Kalcium tartalma nemcsak meghaladja a tejét, hanem biológiai hasznosulását tekintve a legjobb kalcium forrást jelentő élelmiszerré teszi az amarántot.
Az amaránt mag magnézium tartalma nagyságrenddel nagyobb a gabonaféléknél, amely jótékony hatással van az elme frissességének megőrzésére és a szívizom működésére. Gluténmentes, ezért tökéletesen illeszkedik a lisztérzékenyek mindennapi étrendjébe.
Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium, cink
Vitaminok: B1, B2, B3, B6, C
Jótékony hatása: szívizom működés, elme frissentartása
Felhasználása: Kitűnő köret készíthető belőle főzve, enyhén fűszerezve.
Tápanyagtartalom (100g-ban) | |
Kalória (kJ / kcal) | 1513 / 359 |
Szénhidrát/Cukor (g / 100g) | 56 g |
Zsír/Telített zsír (g / 100g) | 6,3 g |
Rost (g / 100g) | 11 g |
Nátrium (mg / 100g) | 21 mg |