A bio azuki bab (adzuki bab) gazdag proteinekben, B1-és B2- vitaminokban, kálciumot, vasat, magnéziumot tartalmaz, ezek mellett jelentős vasforrás. Serkenti a vese működését, természetes vérnyomás-, koleszterin- és inzulinszabá..
A bio azuki bab (adzuki bab) gazdag proteinekben, B1-és B2- vitaminokban, kálciumot, vasat, magnéziumot tartalmaz, ezek mellett jelentős vasforrás. Serkenti a vese működését, természetes vérnyomás-, koleszterin- és inzulinszabályozó.
Ragukhoz, salátaként, szalsza alapjaként, szendvicsekhez is használható.
Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium
Vitaminok: A, B1, B2, B3, B6, E
Jótékony hatása: vese működés, vérnyomás-, koleszterin-, inzulinszabályozó
Felhasználása: Távolkeleti ételek fontos összetevője. Csíráztatva salátaként fogyasztható.
Tápanyagtartalom (100g-ban) | |
Kalória (kJ / kcal) | 1281 kJ/ 304 kcal |
Fehérje (g / 100g) | 23,1 g |
Szénhidrát/Cukor (g / 100g) | 41,5 g/ 3,1 g |
Zsír/Telített zsír (g / 100g) | 1,2 g/ 0,3 g |
Rost (g / 100g) | 17,3 g |
Nátrium (mg / 100g) | <0,0,2 mg |