A bio köles rendszeres fogyasztása rákmegelőző hatású, késlelteti az öregedési folyamatokat, erősíti a látást, kiváló vashiányos állapotoknál, savtúltengésnél. A köles gyulladáscsökkentő, szabályozza a vércukorszintet és a ..
A bio köles rendszeres fogyasztása rákmegelőző hatású, késlelteti az öregedési folyamatokat, erősíti a látást, kiváló vashiányos állapotoknál, savtúltengésnél.
A köles gyulladáscsökkentő, szabályozza a vércukorszintet és a zsíranyagcserét. Karbantartja az erek falát, az emésztőrendszert. Megelőzi a fogszuvasodást és segít a fogak zománcának megvédésében.
Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium, fluor, szilícium
Vitaminok: A, B1, B2, B3
Jótékony hatása: gyulladáscsökkentő, emésztés, vércukorszint szabályozás, zsíranyagcsere szabályozás, fogszuvasodás megelőzése
Felhasználása: köretek, pástétomok, töltelékek, pudingok, édességek készítéséhez
A köles duzzadóképes. 2,5-szeres vízben alacsony lángon 20-30 percig kell főzni.
Tápanyagtartalom (100g-ban) | |
Kalória (kJ / kcal) | 1493 / 357 |
Fehérje (g / 100g) | 10,6 g |
Szénhidrát/Cukor (g / 100g) | 68,76 g |
Zsír/Telített zsír (g / 100g) | 3,9 g |
Rost (g / 100g) | 3,9 g |
Nátrium (mg / 100g) | 3 mg |