A vörösbab kalciumban, vasban és foszforban gazdag, melyek a szervezet számára legfontosabb ásványi anyagok közé tartoznak. A kalcium és a foszfor felelősek az egészséges csontokért és fogakért, valamint közreműködnek a vas..
A vörösbab kalciumban, vasban és foszforban gazdag, melyek a szervezet számára legfontosabb ásványi anyagok közé tartoznak.
A kalcium és a foszfor felelősek az egészséges csontokért és fogakért, valamint közreműködnek a vas felszívódásában. A vas fokozza a betegségekkel szembeni ellenállóképességet.
A foszfor fontos a szívműködés szabályozásához és egészségesen tartja a fogakat.
Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium
Vitamin: A, B1, B2, B3, B6, C, E
Jótékony hatással van: egészségvédő, szívműködést szabályozó, csontok-,fogak egészsége
Felhasználása: salátákhoz, levesekhez, főzelékekhez, mexikói ételek készítéséhez.
Tápanyagtartalom (100g-ban) | |
Kalória (kJ / kcal) | 1051 kJ/ 251 kcal |
Fehérje (g / 100g) | 21,1 g |
Szénhidrát/Cukor (g / 100g) | 36,5 g/ 1,1 g |
Zsír/Telített zsír (g / 100g) | 1,4 g/ 0,2 g |
Rost (g / 100g) | 21,3 g |
Nátrium (mg / 100g) | 18 mg |