www.greenmarkshop.hu

BIO AMARÁNT PUFFASZTOTT 15KG

Ezt a terméket GLS futárszolgálattal nem szállítjuk, személyes átvételre van lehetőség, melyet a megrendelés után tudunk egyeztetni és visszaigazolni. Származási hely: India Az amaránt kitűnő vas, kalcium, magnézium é..

Webshop ár: 71,571 Ft

Nettó ár: 56,355 Ft
  • Gyártó: GreenMark Organic
  • Cikkszám: 2010000101117
  • Készlet információ: Készleten

Ezt a terméket GLS futárszolgálattal nem szállítjuk, személyes átvételre van lehetőség, melyet a megrendelés után tudunk egyeztetni és visszaigazolni.

Származási hely: India


Az amaránt kitűnő vas, kalcium, magnézium és cink valamint egyéb mikroelem* forrás. Nemcsak a gabonák, de valamennyi fontos növényi táplálékunkat figyelembe véve az amaránt vastartalma kiemelkedő mind mennyiségét, mind biológiai hasznosulását tekintve.

Kiemelendő kalcium tartalma is, amely nemcsak meghaladja a tejét, hanem biológiai hasznosulását tekintve a legjobb kalcium  forrást jelentő élelmiszer.

Az amaránt magnézium tartalma nagyságrenddel nagyobb a gabonafélékénél, amely jótékony hatással van az elme frissességének megőrzésére és a szívizom működésére. 


Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium, cink

Vitaminok: B1, B2, B3, B6, C

Jótékony hatása: támogatja a szívizom működését, frissen tartja az elmét

Felhasználása: reggelire, müzlihez, joghurthoz, tejbe, kefírbe, süteményekbe, kenyérbe, salátára

Az amarántból pirított, puffasztott, pattogatott, extrudált termékeket is készítenek, ezeket keverhetjük müzlibe, joghurtba, kefirbe. Őrleményéből kását, krémlevest, lisztjéből  pedig  (magas keményítőtartalma miatt) kenyeret, tésztákat, süteményeket lehet készíteni.


Édes recept amaránttal

Amarantszelet  hozzávalói:

- 1.5 bögre (1 bögre = 2,5 dl) puffasztott amarant

- 1 tábla étcsoki vagy a fehér változathoz fehér csoki

- 2 evőkanál mogyorókrém

- 1 marék őrölt mandula vagy más mag és dióféle

- 2 evőkanál cukor vagy  kókuszvirág cukor

- 0.5 dl növényi tej vagy víz a cukor feloldásához

- 1 evőkanál kókuszzsír

Elkészítése

1.   A választott cukrot feloldjuk egy kevés növényi tejben vagy vízben, hogy elolvadjon, fogyasztáskor ne ropogjon a fogunk alatt a sütiben.

2.   Keverjük össze a csokoládét, a mogyoróvajat és a kókuszzsírt és olvasszuk fel.

3.   Keverjük bele az olvadt csokis sűrítménybe az őrölt mandulát és az amarántot.

4.   Papírral bélelt formában tegyük a hűtőbe 2 órára, majd szeleteljük és tálaljuk.


* Mikroelemnek nevezzük azt az ásványi anyagot, amelyből naponta néhány milligrammra vagy még annál is kevesebbre van szükségünk. Ezek közül példaként emelhető ki a vas vagy a cink.

 

Tápanyagtartalom (100g-ban)
Kalória (kJ / kcal) 1565 kJ/ 371 kcal
Fehérje (g / 100g) 12,4 g
Szénhidrát/Cukor (g / 100g) 65,1 g / 1,1 g
Zsír/Telített zsír (g / 100g) 4,9 g/ 1,5 g
Rost (g / 100g) 8,3 g
Só (g/100g) 0,01 g

Írj véleményt

Neved:


Véleményed: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írd be az ellenőrző kódot:





Tekintsd meg az alábbi termékeinket is


GreenMark Organic - Minden napra valami JÓ!
message to display in fancybox