Az omega 3 zsírsavak leggazdagabb természetes forrása.
A Chia mag vagy más néven aztékzsálya-mag egyedi élelmiszer a maga nemében köszönhetően annak, hogy nagyon magas koncentrációban tartalmaz számos, az emberi szervezet egészséges működéséhez szükséges tápanyagot.
A Chia mag nagyon fontos forrása a többszörösen telítetlen zsírsavaknak amilyenek az omega-3, omega-6 és omega-9 zsírsavak. Ezen kívül gazdagon található benne természetes rost, fehérje és ásványi anyag, mint például kálcium és magnézium.
Lisztérzékenyeknek készült élemiszerekben felhasználható.
Felhasználása:
Készítsen tápanyagban gazdag ételeket, keverje joghurtba, pudingba, műzlibe, levesbe, szórja rá salátákra, használja bármilyen körethez, öntetekhez, süteményekhez. A Chia mag használatával az Ön étrendje is gazdagabb lesz Omega 3 zsírsavakkal, antioxidánsokkal, ásványi anyagokkal és vitaminokkal.
Elkészítése:
Keverjen néhány teáskanál Chia magot egy pohár vízbe, várjon pár percet míg bezselésedik, majd facsarjon rá citromot, esetleg narancsot. Tökéletes energia forrás edzésben lévő sportolóknak is.
Napi bevitel maximuma: 15g. (EU rendelet szerint)
Tápanyagtartalom (100g-ban) |
Kalória (kJ / kcal) |
1650 kJ / 400 kcal |
Fehérje (g / 100g) |
20 g |
Szénhidrát/Cukor (g / 100g) |
17 g/ 0 g |
Zsír/Telített zsír (g / 100g) |
31 g/ 3,1 g |
Rost (g / 100g) |
37,9 g |
Nátrium (mg / 100g) |
0 mg |